Produse cosmetice terapeutice

Produse cosmetice

Produsele cosmetice terapeutice sunt o parte din ce în ce mai mare a industriei de îngrijire a pielii. Aceste produse sunt concepute să hrănească pielea, să o calmeze și să o calmeze și să reducă aspectul cicatricilor, arsurilor, afecțiunilor pielii cu mâncărime sau descuamări, pete de vârstă și vene de păianjen. De asemenea, pot ajuta la repararea daunelor cauzate de expunerea la soare și de anumite tratamente medicale. Este important ca medicii să recunoască și să utilizeze aceste produse și, de asemenea, să-și ajute pacienții să înțeleagă gradul de îmbunătățire care se poate aștepta în mod realist de la ei și orice potențiale efecte secundare.

produse cosmetice terapeutice

Termenul cosmeceutic a fost inventat în 1984 de Dr. Albert Kligman pentru a descrie o nouă categorie de produse de îngrijire a pielii, care se află între cosmetice și medicamente. El a spus că un cosmeceutic este „un preparat topic vândut ca cosmetic, dar are caracteristici de performanță care sugerează acțiune farmaceutică”.

În Australia, se aplică reguli diferite produselor cosmetice și terapeutice. Cosmeticele trebuie să respecte Legea privind practicile comerciale și să fie etichetate corect, în timp ce produsele terapeutice trebuie să fie aprobate de Therapeutic Goods Administration (TGA) și să fie comercializate numai pe baza efectului lor terapeutic.

Produse cosmetice terapeutice

Unele produse obișnuite care sunt considerate a fi cosmeceutice sunt cremele hidratante care conțin agenți de iluminare, creme anti-îmbătrânire și creme de protecție solară. Cu toate acestea, un produs poate face afirmații terapeutice numai dacă este comercializat folosind cuvinte de precauție, cum ar fi „poate reduce aspectul liniilor fine și ridurilor”, nu dacă conține ingrediente specifice dovedite clinic sau face vreo afirmație medicală. TGA va reglementa, de asemenea, un produs cosmetic dacă acesta conține o „otrăvire programată”, cum ar fi hidrochinona, care este disponibilă numai pe bază de rețetă.

În timp ce aceste produse sunt comercializate atât ca produse cosmetice, cât și ca produse terapeutice, nu există o definiție legală a unui produs cosmeceutic. Această lipsă de definiție este problematică atât pentru consumatori, cât și pentru producători, deoarece duce la confuzie și interpretare greșită a legilor și reglementărilor. În plus, are, de asemenea, un impact semnificativ asupra distincțiilor esențiale dintre legislația privind medicamentele și cea cosmetică în ceea ce privește cerințele de aprobare, etichetare și protecția consumatorilor.

Directorul de produse terapeutice al TGA enumeră multe dintre produsele și ingredientele care sunt clasificate drept cosmeceutice, inclusiv ingrediente de întinerire a pielii, cum ar fi alfa-hidroxiacizi, retinoli, antioxidanți și alte ingrediente botanice active. Este important ca dermatologii să recunoască aceste produse și să fie familiarizați cu dovezile care susțin beneficiile lor terapeutice.

Unul dintre cele mai populare produse cosmeceutice este Botox, care a devenit un tratament cosmetic, precum și o procedură medicală pentru migrene și dureri musculare. Medicii ar trebui să fie conștienți de diferențele dintre Botoxul terapeutic și cosmetic și să-și ajute pacienții să aleagă cea mai bună opțiune pentru ei. În mod similar, medicii ar trebui să-și sfătuiască pacienții cu privire la utilizarea produselor terapeutice de îngrijire a pielii și cum să le utilizeze și să fie atenți la orice publicitate care ar putea induce în eroare. De asemenea, ar trebui să ajute pacienții să înțeleagă riscul de efecte secundare, cum ar fi roșeața, iritația și înfundarea porilor, care pot apărea chiar și în cazul produselor cosmetice sigure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *