Leszállhatok egy tengerjáró hajóról Madeirán?

egy tengerjáró hajóról Madeirán

Funchal kikötője Madeira rejtélyes szigetén található, és a cirkálók egy látványos, kulináris és élményszerű élvezetekkel teli szigetcsoportban találják magukat. Akár botanikus kertekben szeretne időt tölteni, akár egy érintetlen tengerparton pihenni, vagy a szárazföld belsejébe utazni egy hihetetlenül változatos tájra, biztosan lenyűgözi majd ennek az úticélnak a természeti szépsége és kozmopolita varázsa.

Az Atlanti-óceánban, Afrika északnyugati partjaitól körülbelül 200 mérföldre található Madeira egy vulkáni eredetű szigetcsoport, amely négy kis szigetből áll. Funchal fővárosa a legnagyobb szigeten, Madeirán fekszik, és lenyűgöző festői tájaknak ad otthont. Fedezze fel a buja botanikus kerteket, induljon el egy lélegzetelállító természetjárásra, vagy látogasson el a számos múzeum és galéria egyikébe.

Madeira körutazás

Madeira éghajlata szubtrópusi, forró és száraz nyarakkal, valamint hűvösebb és esősebb telekkel. Tavasszal és ősszel az átlaghőmérséklet 24°C körül alakul, míg a nyár melegebb, napi maximum 33°C-kal. Télen Madeirán kicsit több csapadék esik, de még mindig sok napsütés van.

Leszállhatok egy tengerjáró hajóról Madeirán?

Madeira konyhája a mediterrán és portugáliai hatások olvasztótégelye. A helyi éttermekben különféle tengeri ételeket, tésztákat és pizzákat találhat. De érdemes megkóstolni az espetada-t is, azaz a fokhagymával és kősóval fűszerezett zsenge marhahúskockákat, amelyeket nyársra akasztanak, forró parázson. Ezután fejezze be az étkezést a híres bolo do caco kenyérrel.

A vásárlás egy másik népszerű időtöltés a madeirai körutakon. A város nyüzsgő utcáit bonyolult hímzéseket, fonott kosarakat és más hagyományos kézműves termékeket árusító üzletek sorakoznak. A Madeira Virágpiacot is látni kell. Díszes folyosói színesek, virágokkal és gyümölcsökkel a világ minden tájáról.

A bor egy másik fontos iparág a szigeten, és a látogatóknak feltétlenül meg kell kóstolniuk a helyi terméket a madeirai körutazás során. A madeirai borvidék gazdag, merész ízéről ismert. A bort általában hosszabb ideig érlelik, ami lágyítja az ízeket és lehetővé teszi az oxigén behatolását az italba.

A Madeira-szigetekre tett utazás tökéletes alkalom arra, hogy megismerjük Európa távoli gyarmatainak és területeinek lenyűgöző történetét. Madeira felfedezését 1419-ben három portugál tengerészkapitány – Joao Goncalves Zarco, Bartolomeu Perestrelo és Tristamo Vaz Teixeira – tette. Nem sokkal később a szigetek értékes állomásokká és tankolóhelyekké váltak az Amerikába és Afrikába közlekedő hajók számára a felfedezések korában. Ma Madeira továbbra is élénk és változatos úti cél, ahol gyönyörű strandokat, egzotikus növényeket és lenyűgöző kultúrát találhat, amely ideális választás a körutazáshoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *